پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1403/09/04

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس فیزیک بهداشت پرتوهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: مردم برای جلوگیری از مشکلات پوستی در روزهاي برفی باید نکاتی مدنظر داشته باشند

کارشناس فیزیک بهداشت پرتوهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: مردم برای جلوگیری از مشکلات پوستی در روزهاي برفی باید نکاتی مدنظر داشته باشند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، مهندس علی مکارمی، گفت: با توجه به بارش برف و پوشیدن مناطق وسیعی از استان از این نعمت خدادادی و  بالا بودن میزان سرطان پوست و کاتاراکت در استان ، بایستی توجه ویژه و رعایت الزامات حفاظت پرتوئی در برابر اشعه UV خورشیدی بطور جد مد نظر قرار گیرد 


وی تصریح کرد:  کسانیکه قصد رفتن به پیست اسکی یا محیط‌های بیرون در این فضای برفی را دارند حتما از عینک‌آفتابی استاندارد دارای یو وی و‌ پلاریزه، کلاه لبه دار و کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنند‌.


وی بیان کرد: کریستال‌های برف عین آینه، اشعه UV خورشیدی را علاوه بر تابش مستقیم به چشم و پوست شما اسکتر و بازتابش می‌کند و باعث تشدید کاتاراکت و آفتاب سوختگی و احیانا سرطان پوست می‌گردد


مهندس مکارمی افزود: در افراد سفید پوست و بورها بعلت پایین بودن ملانین (رنگدانه پوستی) که عین سپر حفاظتی جهت جلوگیری از نفوذ اشعه به درون لایه‌های عمقی عمل می‌کند آسیب پذیری بیشتری وجود دارد.


وی بیان کرد: اشعه UV خورشید حتی در سایه درخت یا وسایل دیگر در محیط بیرون  به میزان ۵۰ درصد بازتاب و پرتوگیری صورت میگیرد و به همین میزان از ابرهای سبک نیز می‌گذرند


وی ادامه داد: معمولا بعد از ۱۵ دقیقه مواجهه با اشعه آفتاب بویژه در ارتفاعات، پوست شروع به قهوه ای یا تیره شدن می‌کند که این امر بواسطه واکنش ملانین(رنگدانه) و رسیدن به سطح پوست جهت جلوگیری از نفوذ اشعه خورشیدی بدرون لایه های داخلی صورت می‌گیرد.


مهندس علی مکارمی، بیان کرد: به نوعی مشابه گلبولهای سفید بعنوان مقابله با عوامل پاتوژن عمل می‌کنند و عیار حفاظتی کرم‌های ضد آفتاب بر مبنای همین ۱۵ دقیقه هست مثلا ضد آفتاب با عیار ۳۰درصد یعنی ۳۰ ×۱۵=۴۵۰ دقیقه میتواند از پوست محافظت نماید اما بهتر است بعلت کم شدن خواص فیزیکی شیمیایی ، ضد آفتاب با گذشت زمان، تقریبا هر ۴ ساعت تکرار شود.


وی عنوان کرد: در استفاده از عینک آفتابی توجه شود از عینک مرغوب و مطمئن با UV 400 با توجه به طول موج اشعه خورشیدی و ترجیجا پلاریره و با رنگ تیره یا قهوه ای استفاده شود دیگر رنگها بیشتر جنبه مد و زیبایی دارند.


مهندس مکارمی در پایان با بیان اینکه سلامتی بالاترین نعمتی است که باید مورد توجه باشد، خاطرنشان کرد: راه ساده تست کردن عینک ضد آفتاب، گذاشتن آن روی یک عینک  فتوکرومیک و قراردادن چند دقیقه‌ای جلوی نور آفتاب است که اگر عینک فتوکرومیک تیره شد یعنی عینک آفتابی قلابی و غیر استاندارد است.